ANR Timis Caras Severin


Pagina principala Prezentare Rolul nostru Servicii Foto Contact
Consiliul Director
Adunarea Generala
Evenimente
Finantare
Concurs SAH si TABLE
Newsletter
Filiale teritoriale
Calendar activitati 2017
Statut filiala
Bilete auto
Legea 448Asociatia Nevazatorilor din Romania
Filiala Interjudeteana
Timis - Caras Severin
Strada Independentei nr 9
Timisoara 300207
Tel/Fax: 0256 275 484
Tel: 0356 435 993
Web-site: www.anrtimiscaras.ro

str. Petru Maior nr.2 bl.800 camera 139
RESITA
Tel/Fax: (+40)255 220 700
Adrese utile:
Rodica FUCIU
social@anrtimiscaras.ro
culturasport@anrtimiscaras.ro

Ardelean Marioara Andreea
caras@anrtimiscaras.ro

» Rolul nostru

Rolul nostru

De-a lungul timpului , cu sprijinul organismelor statului, si cu sprijinul institutiilor si intreprinderilor competente, asociatia a indrumat pe nevazatori spre caile culturii, ale invatamantului, ale calificarii in diferite meserii si ale incadrarii lor in munca. Serii intregi de absolventi ai scolilor profesionale speciale au fost incadrati in munca cu sprijinul asociatiei, in colaborare cu aceste institutii .Astazi, datorita restructurarii si a tranzitiei doar o mica parte sunt incadrati in cooperative mestesugaresti , in sectii speciale pentru invalizi, ateliere protejate, in institutii , in intreprinderi de stat sau particulare si organizatii de masa. Ei sunt incadrati in ritmul vietii sociale, cu aceleasi drepturi si obligatii ca si ceilalti cetateni  valizi ai tarii , dar cu avantajele acordate de lege, ca urmare a deficientei lor.
In domeniul protectiei sociale s-au obtinut realizari importante pentru nevazatori si anume  Legea 448/2006.
Obiectul activitatii este cuprinderea de noi membrii cu deficienta vizuala grava si accentuata, stabilite prin 'Criteriile Medicale' a Comisiei de Expertiza medicala a
Persoanelor cu Handicap  nou infintate,  ce apartine in fiecare judet Consiliului Judetean, respectiv Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.
In urma unui consult medical de specialitate, nevazatorii primesc certificate ce le atesta starea deficientei fiind incadrati in gradele I(unu) sau II(doi) de invaliditate
Scopul organizatiei este protejarea membrilor prin orientarea lor spre meserii specifice deficientelor lor (meserii care nu solicita vederea), scolarizare in scolile speciale si apoi integrarea lor in viata economica , sociala , cultural educativa si sportiva a comunitatii locale  si a tarii.
Domeniul principal de activitate este protectia si asistenta sociala a persoanelor cu handicap senzoriovizual prin aplicarea legislatiei in vigoare .